W branży HoReCa na pierwszym miejscu stawiany jest klient. Bardzo ważny jest jego komfort i zapewnienie mu maksimum bezpieczeństwa. Jeśli chodzi o zadbanie o temperaturę, warto postawić na promiennik, który zainstalowany w strategicznym miejscu, już od wejścia będzie witał Twoich gości ciepłem.
CHŁODNE PUNKTY
Każdy hotel ma takie części, w których tradycyjne ogrzewanie to za mało. Po pierwsze, wcale nie udaje się tam utrzymać pożądanej temperatury, a po drugie, „uciekające” ciepłe powietrze generuje naprawdę pokaźne koszty. Promienniki ciepła mogą się okazać prawdziwym zbawieniem i połączyć dbanie o klienta z interesem przedsiębiorcy.
W KTÓRYCH MIEJSCACH MOŻE ZNALEŹĆ SIĘ PROMIENNIK?
Promiennik ciepła może znaleźć się w wielu punktach, w każdym hotelu. To przede wszystkim hol i hotelowe lobby, które bardzo narażone jest na wyziębienie. Ciągły ruch, otwierane drzwi, sprawiają, że ciepłe powietrze „ucieka” z wnętrza budynku. Jeśli chodzi o promienniki ciepła, one nie ogrzewają powietrza, a konkretne przedmioty oraz ludzi, którzy znajdują się w ich zasięgu. Dzięki temu, działają natychmiast po uruchomieniu. Kolejnym miejscem, w którym może zostać wykorzystane urządzenie to restauracje oraz ogródki restauracyjne. Każdy promiennik jest bezwonny. Nie będzie zakłócał posiłku i miłych chwil. Możesz również zachęcić gości go korzystania z Twojego tarasu widokowego. Promienniki mają niewielkie rozmiary. Można więc rozmieścić je tak, aby nie przyciągały uwagi. Twoi goście jednak będą chętnie odwiedzać taras, aby nacieszyć się widokiem.
JAK ZAINSTALOWAĆ PROMIENNIKI CIEPŁA?
W tej kwestii najlepiej zaufać specjalistom. Tych możesz znaleźć na stronie irsystem.pl. Co ważne, profesjonaliści odwiedzą Cię w hotelu, gdzie dokonają niezbędnych pomiarów. Później na tej podstawie przygotują projekt dogrzewania budynku. Po zatwierdzeniu, przystąpią do ekspresowej realizacji.